Pontosítom a hibajelenséget. Félrelrtettem a jelenséget. Nem az történik, hogy a laptohoz csatlakoztatva nem jelenik meg a Fájlkezelőben, hanem két külső egység korábbi használata kölcsönösen zavarja egymást. Csak eddig még nem használtam ezen a laptopon egymást váltva egy pendrájvot és egy külső meghajtót csatlakoztatni.
Tehát ha a külső meghajtót használtam, szabályosan eltávolítom, majd ugyanabba az USB bemenetbe dugom a pendrájvot, akkor az asztalon nem jelenik meg, az USB Safely Remove program pedig rejtett eszközként érzékeli:
A gép újraindítása után ha a pendrájvot teszem be, akkor az rendben működik, majd szabályos eltávolítás után a külső meghajtót bedugva ugyanabba az USB bemenetbe az utóbbi nem látszik atz asztalon, míg az USB Safely Remove program látja:
Ugyanazt az eszközt többször is el lehet távolítani, majd vissza lehet tenni, és működik rendben.
Aztán tettem egy próbát, és átmenetileg felszabadítottam egy egyébként más célra használt USB bemenetet. Ebbe dugva már megjelenik a másik eszköz is.
Tehát valahol ott kereshetném a hiba okát, hogy a gép valahogy rögzíti az utoljára használt USB eszköz paramétereit, és nem engedi azokat másik eszközre lecserélni.
Asztali gépen sose tűnt volna fel a dolog, ott van elég USB bemenet. A laptopomon mindössze 3 van ebből az egyik az egéré, a másik egy FM transzmitter töltőjéé.