Afrikaans8 Creative Commons License 2024.01.26 -1 1 10212

"Odafelé megállt 2 óra utazás után egy út menti kávézónál egy rövid pihenőre, de visszafelé egyhuzamban tette meg a 3 órás utat"

Hosszabb útvonalakra nem ajánlom a távolsági buszokat, pláne ha valaki képtelen elaludni ezeken a járműveken, illetve hasmenéses problémákkal küzd, mely utóbbi dolog egyébként Kubában nem ritka. Egy-egy hosszabb szakaszon meg szoktak állni 10 percekre a sofőrök a mellékhelyiségek használata céljából (azok gyakran olyan siralmas állapotban vannak, hogy még elhanyagolt vidéki vasútállomásaink fiúvécéit is visszasírhatjuk), azonkívül egy hosszabb, háromnegyed órás szünetet is beiktatnak út menti éttermeknél, ilyenkor kényelmesen meg lehet ebédelni- vacsorázni. Camagüeyből Santiagóba menet egy fiatal kubai lány ült előttem, és végig panaszkodott: Havannából, tehát végállomástól végállomásig utazott, és már teljesen ki volt készülve a maratoni távolság miatt. Egy ilyen távon megfontolandó a belföldi repülőjáratok igénybevétele -- én is éltem ezzel a lehetőséggel. Viszont időben érdemes foglalni, és ez a repülőtől a vonatozásig mindenféle tömegközlekedési eszközre érvényes Kubában.

Előzmény: kacsomilla (10207)