Oversize Creative Commons License 2000.05.09 0 0 99
Sziasztok! Én végig kerekeztem (ahol lehetett) montival az OKT-t (néhány barátommal). 4x1 hétig tartott.
A MTSZ nem fogadta el a teljesítést, arra hivatkozva, hogy a kiadott füzet szerint csak gyalog (vagy sílécen) lehet végig csinálni a túrát. :-(

Az egészben nem az bosszantott igazán, hogy nem adtak jelvényt (mert az élmény volt a legfontosabb), hanem az, hogy nem is igazán érdekelte őket, hogy ezt tényleg valaki megcsinálta kerékpáron vagy sem. Bementem az MTSZ-be. Mondtam lelkesen, hogy mit csináltunk és itt vannak a bizonyítékok*. Mondta "Gipsz Jakab" az íróasztal mögül egy telefonbeszégetés és egy irat olvasás között 10 másodperc szünetet rám áldozva, hogy az nem ér, bla-bla-bla .... Kijöttem. Ennyi. Egy ilyen fickótól (vagy egy szervezettől, ahol ilyen fazonok találhatók,) nem is kell az "elismerés".
*Természetesen a pecsételő füzeten kívül olyan fotók is bizonyítják a teljesítést, amiért tényleg "megszenvedtünk". Kedves emlék volt például felvinni a kerékpárt a szanda (vagy a füzéri) várba, vagy a rengeteg eltévedés a jelzés hiánya miatt, stb.
Több info a túráról a Mountain Bike Action Hungary-ban található (majd megírom, hogy melyik számokban, ha érdekel valakit).