Tharkus Creative Commons License 2024.01.20 0 0 154766

ma nyílt egy kis időablak némi erdei vadulásra, miután végre kijöttünk a mindenféle vírusokból, lement a központi felvételi is és még a nap is sütött. ki kellett használni az időt, mielőtt a gyerekek hazahozzák a következő biofegyvert, úgyhogy nyomtam egy "hat bérces" kört a háztájiban post edulis a'la cazador.. :)

 

a projekt pontértékét némileg erodálta, hogy az északi oldalakon épp akkora hólepel volt, hogy a lázasan keresett mohafélét szépen elfedte...

és egy kérdés: ugye rendes vadász olyat nem csinál, hogy - amúgy a pilisi erdőgazdaság egyik telephelyének bejáratától kb. 500 méterre - kibelez egy állatot és ott hagyja a teljes belsőségeket az út közepén?

 

illetve: sajnos a bükkösökben azért van kár, not great, not terrible jeligére. viszont ahol én jártam, ott eleve úgy kifilézték őket, hogy a megmaradt korosabb fák nagyon ritkásan adnak csak lombkorona-takarást és így, hogy azokból lett most a kár, elég nagy lékek keletkeztek. tudom, hogy ez pont így szakszerű és én nézem rosszul, úgyhogy be is írok magamnak egy kisegyest.