MrJones512 Creative Commons License 2024.01.19 0 0 39092

"Ilyet használtam én is, csak egy-két helyen szembe jön velem a diópántos rögzítés - leginkább tengerentúli videókban láttam."

 

Ha nagyon pöpecül fel tudod rakni mind az ajtóra, mind pedig a keretre (nem tudod - különösen a kínai, lötyögős szarokat), akkor lehet esélyed rá, hogy csak akkor fognak elátkozni, ha netán megereszkedik a cucc. Nekünk mindenesetre nem sikerült rá tökéletes megoldást találni.
Egyszerűen nem volt olyan, hogy ide hegesztek egy pántfelet - oda hegesztek egy pántfelet és felcuppantom rá az ajtót. Gyakorlatilag készre össze kellett állítani a kaput zsanérostól-mindenestől a helyén és úgy felhegeszteni a keretre a pántot. Ha nem sikerült - mert mondjuk megereszkedett az alátámasztás kivétele után -, akkor meg jött a szopás: levágni, lecsiszolni, újra felhegeszteni, lefesteni...

 

Az említett forgáspont zsanérral meg kilézereztük a négy zsanér furatát a kereten, kifúrtuk nekik a furatot, felrögzítettük a zsanérokat, rácuppantottuk az ajtószárnyakat, egy villáskulccsal beállítottuk-rögzítettük... és a kapuszárnyak lézeres pontossággal vízszintben voltak és milliméterre találkoztak!
Ezt diópánttal még csak megközelíteni sem tudtuk igazán.

 

Diópántot maximum egyszárnyas ajtónál alkalmaznék, de tényleg ott is csak akkor, ha nagyon muszáj.

Előzmény: kmarcell (39089)