Kapocska Creative Commons License 2024.01.19 0 1 129208

„Valami rosszat írtam?”

 

Valószínű igen, mert az ivóvízre minősített tágulásik elsősorban az

anyagminőségük miatt kapták ezt a minősítést (élelmiszertisztaság és a korrózióállóság).

Kb. 3féle módon cserélődhet a víz a tágulásiban

-pl. ha a hálózati nyomás a bojler előtt 3,5bar és a tágulási gázoldala is 3,5bar

bojler „hideg” állapotában

-olyan T idom v. szelepnek is kiépített(mintavétel,leeresztő….)

 terelő idommal kiegészített csatlakozó ami az áramlási irányba tesz egy ütköző felületet

ami áramláskor bekényszeríti a vizet a tágulásiba és egy másik csatornáján keresztül

továbbítja a vizet a csőben

-          átfolyós tágulási

A te esetedben a jól beállított gázoldali nyomással minimális az esély a

légiósra (csövekben , bojler vízkő (fenéken „hideg”  több van)  ,ráadásul az

innen jövő (vízhálózatban is van) víz átmegy a bojleren (55fokon pusztul 65fokon 1-2perc).

 

 .

 

Előzmény: occseb (129202)