„Valami rosszat írtam?”
Valószínű igen, mert az ivóvízre minősített tágulásik elsősorban az
anyagminőségük miatt kapták ezt a minősítést (élelmiszertisztaság és a korrózióállóság).
Kb. 3féle módon cserélődhet a víz a tágulásiban
-pl. ha a hálózati nyomás a bojler előtt 3,5bar és a tágulási gázoldala is 3,5bar
bojler „hideg” állapotában
-olyan T idom v. szelepnek is kiépített(mintavétel,leeresztő….)
terelő idommal kiegészített csatlakozó ami az áramlási irányba tesz egy ütköző felületet
ami áramláskor bekényszeríti a vizet a tágulásiba és egy másik csatornáján keresztül
továbbítja a vizet a csőben
- átfolyós tágulási
A te esetedben a jól beállított gázoldali nyomással minimális az esély a
légiósra (csövekben , bojler vízkő (fenéken „hideg” több van) ,ráadásul az
innen jövő (vízhálózatban is van) víz átmegy a bojleren (55fokon pusztul 65fokon 1-2perc).
.