covid2o50 Creative Commons License 2024.01.16 -3 0 10793

Azoknak, akik nem a megbukott rögeszméiket próbálják igazolni:

Miért nekem írod? Nyilvánvalóan mentettek életeket az oltások, az lesz a kérdés hogy az az érdekes társadalmi kísérlet, hogy a föld lakosságát zárjuk be az otthonába hónapokra, vagy évekre, milyen hatással lesz a jövőre nézve hosszabb távon.

Merthogy ilyen kísérleteket előszőr patkányokon szokás végezni, és nem 8 milliárd emberen. Bátor kísérlet volt, az első eredmények azt mutatják hogy társadalmi problémákat felerősítette, a gazdaság órási ütést kapott, és világszerte kezdenek kirobbani fegyveres konfliktusok. Igen, a háború mindig az egyik megoldása a gazdasági válságoknak, de ez a válság minimális tervezéssel, és józan gondolkodással elkerülhető lett volna.

Én csak arra emlékszem hogy a kutyát sem lehetett éjszaka levinni sétálni, egyedül sem! Kínában meg a társasházban lakók ajtajait a hatóságok vasráccsal heggesztették le, hogy eszükbe ne jusson kimozdulni, ha esetleg tűz ütne ki, inkább égjenek bent az emberek minthogy elkapják az influenzát (megtörtént eset sajnos). Ez már a társadalmak, döntéshozók olyan szellemi mélyrepülése, hogy ha egy darab kavicsra bízzuk a döntéshozatalt, azok jobb stratégiát választottak volna.

Ha valaki nekem azt mondja csak 20 évvel ezelőtt hogy egy erősebb influeznavírusra az emberek így fognák rá reagálni, mintha a pestis vagy az ebola szabadult volna el, egyszerűen nem hittem volna el. Most meg úgy vagyok vele hogy már nem tudok meglepődni semmilyen szellemi mélységen, és még van lefelé vezető út, a totális agyhalál felé.

 

Természetesen ebből az átlagember semmit nem fog fel, ha azt mondják neki hogy most pánikolni kell, akkor pánikol, ha otthon kell maradni, otthon marad. És intelligencia hiányában nincs is más választása.

Előzmény: Construkt (10791)