covid2o50 Creative Commons License 2024.01.12 -2 1 10781

Amitől még több ember fog meghalni a jövőben, az a növekvő szegénység, a gazdasági válság okozta társadalmi feszültségek nyomán világszerte kirobbanó összetűzések, háborúk.

 

És hogy miért van válság? Mi ez a sok feszültség a világban? Talán még egyesek emlékeznek arra hogy a covid első éveiben konkrétan ész nélküli hisztériát követően jóformán az egész világ a hülye szabályok miatt otthon maradt, a termelés világszerte leállt, és azóta sem sikerült a sokkot kiheverni, az ellátási láncok összeomlottak, újabban már a kirobbanó konfliktusok akadályozzák a termelést.

 

Az eredmény boritékolhatóan még több háború lesz, és abszolút reális forgatókönyv hogy jóval nagyobb emberáldozattokal fog járni mint maga a covid (a szegénység és gazdasági válság okozta éhinség áldozatai sem lesznek kevesen)

 

Az egésszel az a még nagyobb probléma hogy 2019-ben is látszódott hogy iszonyú rizikós lépés bezárni a világot, lesz ami lesz alapon, a mostani események előre láthatóak voltak.

 

Hogy hogyan lehetséges ilyen világméretű hisztériákat kirobbantani, érdemes lenne tanulmányozni, valószínűleg komoly szerepe van a social médiának is, nem elég hozzá az emberi ostobaság önmagában.

Előzmény: Bölcs Árnyék (10778)