tfe_tng Creative Commons License 2024.01.12 0 0 91255

Értsd jól. Egy fázishasítás elvén működő teljesítményelektronika, aminek a kimeneti teljesítménye vezérelhető. Csak itt tudsz pár kilowatt teljesítményt tartósan szabályozni, ellenben egy mezei dimmerrel - erre akartam utalni :)

Egyébként nyilván, a Fronius a saját rendszeréhez gyárt, miért is tenné másképp ? Itt ugye az inverter vezérel, a megfelelően elhelyezett smartmeter adatai alapján, amit aztán az ohmpilot feldolgoz. Nyilván két komponenssel is megoldható a dolog (ahogy írtad is), csak a Fronius is rendszert csinál, nem feltétlenül akar csak komponenseket eladni. Nem tudom mekkora piaca lehetne egy ilyen 3rd party rendszernek, szerintem kizárólag magyar piacra szinte biztosan nem érné meg kifejleszteni. A teljesítményelektronika fejlesztés, pláne ha B2C piacról beszélünk nem egy olcsó dolog*. Most hagyjuk az egyszeri nepper hozzáállást, hogy ez "sima ügy", mert életében nem látott még ilyet közelről. 

* Tudom, hogy tisztában vagy vele, ez csak olyan "for the record" megjegyzés akart lenni.

Előzmény: kiggyo (91250)