attila0325 Creative Commons License 2024.01.09 0 0 637

A normál fertőtlenítést átlagos családi ház esetén évente 1 azaz egy alkalommal kell / célszerű elvégezni. Ehhez szerintem nem nagyon érdemes automatizálni.

Mondom ezt úgy, hogy 20 éve ebből élek, és a házban nekem minden is PLC-ről megy.

 

A regenerálást feltételezem kézzel is el lehet indítani, és ez elég is. Az ecowater esetében biztosan, és ahogy a fertőtlenítőszer leírásában is szerepel, úgy egyszerűen meg is lehet csinálni.

 

A vízlágyítóról elmenő csapot elzárom, a sófelszívó csövet kiveszem a sótartályból, elindítok egy regenerálási ciklust, majd akkor, amikor elkezdené felszívni a sólét, nemes egyszerűséggel

a flakonból a fertőtlenítőszert szívatom fel vele. Amint az egész 1 liter fertőtlenítőt felszívta a gyantaoszlopra, akkor megállítom a regenerálást.

Hagyom hatni ~45-60 percig, majd utána csinálok egy komplett regenerálási ciklust. Ha ez megvan, elmenő csap kinyit, majd a készüléket, csöveket át kell öblíteni --> 5 percre kinyitod az egyik csapot.

 

Ha nagyon prezíc akarok lenni, akkor esetleg Dewan 50 tesztcsíkkal ellenőrzöm, hogy nincs-e valami fertőtlenítőszer maradék az öblítés után. Ez a hidrogénperoxidos fertőtlenítőhöz alkalmas.