Babetta anyo Creative Commons License 2024.01.06 0 3 113294

Ha belegondolsz, azért elég sok retro sorozat, film kapott remake-et vagy folytatást,  ha nem is hozta az eredetit, simán megvolt a nézőközönsége a Klinika 20 év múlvának meg a Kórház a város szélén, sőt, a Mentők folytatásának. Nem lett volna annyival nagyobb kockázat ezt újrabootolni mondjuk egy magyar Rém rendesd Vagy Tea sorozat helyett...

Nyilván volt valami ebben, hogy mégsem érte meg senkinek be sem próbálkozni vele. Tele volt öregekkel, akik már nem voltak képernyőképesek, illetve nem is illettek már a kertévék 18-49-es fétisébe, a fiatalabb szereplők közül többen nem vállalták volna (Ábel Anita, Kulka akár), ott meg még nem tartottunk, hogy a régi karaktereket más színészekkel elfogadták volna a nézők. 

Na, meg persze a jogdíj... hogy eleve mennyire volt tiszta, hogy ki rendelkezik, csak az MTV vagy Horváth is (azért a feliratok elég hamar lekerültek róla, mikor nekiállt miattuk reklamálni, úgy, hogy talán volt valami része a jogdíjakban), meg persze, hogy mennyit kértek volna érte bármikor... vagy mert mohók voltak vagy mert tényleges titkos szándék volt, hogy hátha egyszer ők tudják újraindítani (azaz, pont mint amikor az ember haszontalan szarságokat eltárol a kamrában, hátha egyszer mégis jó lesz valamire felkiáltással, hogy aztán erre soha ne kerüljön sor, de legalább még egy akár minimális pénzt se csinált belőle a bolhapiacon...

De még azt sem látom lehetetlennek, hogy ha ez annyira sikerre lett volna ítélve, akkor "okosba" kreáltak volna egy tök új, de a Szomszédokra nagyon emlékeztető sorozatot: nem hinném, hogy ne lehetne lakótelepen lakó csaldokra építő sorozatot csinálni csak azért, mert egyszer, valamikor volt a Szomszédok. Nyilván nem Mágennek hívnák az orvost és nem mentőzne, hanem nő lenne és kórházi doki, a férje meg újságíró, gyerekük nem lenne. Vágási Feri meg más néven matfizika tanár lenne egy gimiben, felesége óvónő és két (beszélő!!!!!!) lányuk lenne. Az ő szomszédjuk lenne a frissen megözvegyült volt postás, aki ismeri az egész lakótelepet, mert ő kézbesített évekig, hozzá költözne az unokahuga a két gyerekével, aki egy hipermarketben pénztáros, a férje meg maradt vidéken, mert gazdálkodik. Az egyik gyerek "számítógépes" és mindenfélét meg is szerel az ismerősöknek. A ház közösképviselője egy nő lenne, akinek meg lenne egy Kutya nevű kutyája.

De nyilván a költségek (díszlet vagy valós hely bérlése) sem lennének egy sokszereplős sorozatra mérsékeltek...elég csak belenézni Horváth "modern" sorozatába az Életképekbe, ahol folyton az utcán sétálva telefonálnak a szereplők, ami belső, az a színészek saját lakásának egy részlete, ahogy a ruhák, kocsik is mind sajátok.

Előzmény: Törölt nick (113286)