Krissz2 Creative Commons License 2024.01.03 0 3 13373

Ugye ezt valójában te még csak elméleti síkon elemezgetted, de nem jutottál a végére. Mert ha veszel egy tolómérőt és pár paramétert lemérsz, akkor elméletben már meg is van az eredmény, hogy ez amit te írtál esélytelen dolog. Gyakorlatban pedig kivitelezhetetlen. Erre az írásodra gondolok: "M19 nél ha csőbe töltöd a skulót és a betét hüvelyt átfúrod és a long 6mm startpatronos teszed bele úgy valamivel erősebb de nem annyival mint gondolnád mert a csőbe alig van folytása a lőszernek." 

Nos a long eleve nem startpatron, hanem riasztó patron. 

Az addig stimm hogy a lövedéket a csőbe rakod, ezzel nincs is baj. 

Na de te a gyári betét hüvelyt nem tudod úgy átfúrni, hogy az jó legyen. Eleve az anyag megszakad, túl vékony a falvastagság, akkor ha mégis sikerülne beletuszmákoonod valahogy a gyári betét hüvelybe a riasztó patront, nem tudnád betölteni a puskába. Hogy miért? Mert a puska huzagolt betétcsöve nem engedné, ahhoz hogy oda te riasztó patront tudj rakni, eszergálni kell le XY mm-ert a csőhoszból. Utána pedig hiába rakod te be a gyári alu ötvözet hüvely patront, ha elsütöd a puskát a fél arcod oda lesz, mivel éppen egy repeszgránátot csináltál magadnak.

Ahhoz hogy te riasztó patronnal tud használni, módosítani kell a puska szerkezetén, és egyedi minimum réz betét hüvelyeket kell gyártani, de azokat is csak úgy lehet használni, ha külön előre a csőbe van töltve a lövedék, és a betét hüvelybe csak a riasztó patron, különben a folytás miatt a réz betét hüvely is szétnyílik. Ha slung vagy BB ólom gömbbel akarod használni úgy hogy azt nem a csőbe, hanem a betét hüvelybe töltöd, akkor ahhoz acélból kell gyártani a hüvelyeket. 

És az energia különbbség nem úgy valamivel erősebb lesz, hanem a 25-30 J-ról nyugodtan szorozhatsz 7-8X-os energiát. 

 

Előzmény: Lazig (13365)