Törölt nick Creative Commons License 2024.01.02 0 0 67527

Az vitathatatlan, hogy kb. mindennek van hatása, így a szélerőműveknek is. A kérdés mennyire akarjuk ezt minimalizálni és csökkentjük ezeket ilyen olyan amolyan módszerekkel. Mert erre való lépések sokasága létezik, és jobb helyeken meg is teszik.

 

Nyilván eleinte az "első generációs" telepítéseknél még sokminden hatást eleve tudni érzékelni sem lehetett, csak idővel jöttek ki dolgok, és ekkor elkezdték keresni rá a megoldást is - amik javarészt meg is születtek. És eme ismeret fényében kell és lehet továbblépni minden szempontból. Ezeket figyelembe kell venni - ez egyáltalán nem lehetetlen feladat.

 

Az meg aztán szóba sem kerül persze, hogy "hagyományos" erőműveknek legyen az akár gáz szén atom milyen hatásai vannak, amiknek egy jelentős részét ki sem lehet védeni a felépítés (rendszer)működés elvei miatt.

 

Hosszútávon gondolkodva (évszázadok, ezerévek) jelenlegi tudásunk szerint - nagyban nézve akár rendszertől kívülálló szemmel - nem tudunk más út felé elindulni, mint a megújulók, akár tetszik akár nem, ez az egy forrás van ami (külsőleg) folyamatosan biztosított (legalábbis a nap élethosszáig). Minden más véges, és emellett brutálisan szennyező. Kérdés előbb fogy-e el mint alapanyag, vagy előbb teszünk mindent úgy tönkre, hogy már nem fogjuk tudni felhasználni.

Előzmény: szilvatövis (67522)