hpsafl Creative Commons License 2024.01.02 0 0 13367

A két K56 között a dob és a cső közötti hézagban mekkora a különbség, ha pl fény felé fordítva átnézel rajta? Forgósom még nem volt, de egy Arme gyártmányt kipróbálnék szívesen, ha esetleg valakinél van eladó, az jelezze nyugodtan.

Lenne rá ötletem, hogy hogyan lehetne megoldani a tömítést, de ez csak a gyártási fázisban lenne kivitelezhető, a gyártók meg nem foglalkoznak ezzel. 

 

Fúrni gyári alkatrészt semmiképp sem szeretnék, pláne nem nagyobb patronra. Ez így van kitalálva, egy o gyűrű csere, esetleg extra o gyűrű szerintem még belefér, de tobbet nem akarok módosítani rajta. 

 

A műanyag köpenyes lövedéknek elég passzos az illeszkedése, illetve ez sokkal keményebb is, mint az ólom, így nem mertem a betétcsőbe tenni, mert onnan sajnos nem a csőbe csúszik át, hanem van egy kis hézag, és ha véletlen nem középpontosan megy át, az szerintem bántaná a csövet.

 

Érdekes, hogy ólommal a betétcsőben kevésbé nyílik ki a Geco patron, mint amikor a csőbe megy a lövedék, illetve a betétcsőben ólommal a Walther patron még kevésbé nyílik ki. Ennek talán a gyengébb töltet lehet az oka, de szerintem inkább maga a patron anyaga, mert a Geco puhább vörösrézből van, még a Walther egy keményebb sárgaréz ötvözet. Továbbá a Walther patronon nem, de a Geco patronon tisztán látszik, az eltolt furat miatti aszimmetrikus nyílás.

 

 

 

Előzmény: Lazig (13365)