covid2o50 Creative Commons License 2023.12.31 0 1 10770

Ha sikerülne a levegőt „dekarbonizálni”, ahogyan azt az IPCC, az ENSZ és az EU Bizottság javasolja, minden élet elpusztulna a Földön.

 

Senki sem akarja dekarbonizálni, tény hogy évente természetes folyamatok révén 100 milliárd tonna co2-t bocsát ki a föld, és ennyit el is nyel. Az a plusz 40 milliárd tonna / év amit az emberi tevékenység okoz, és évről évre növekszik, illetve felhalmozódik a légkörben, ezzel van a gond. Igen a múltban volt már magasabb a co2 szint, és senki nem arról beszél hogy el fog pusztulni a föld, csak az emberiség fog szenvedni és nyomorogni tőle. Ha szeretnéd hogy szenvedjenek az unokáid, akkor valójában nincs probléma :) 

 

Beleolvastam az első cikkbe:

 

A vízgőz klímaszabályozó szerepének köszönhetően az üvegházhatás maximumon van, amit tovább növelni nem lehet, akármennyi szén-dioxidot bocsátunk ki. Szerencsére csökkenteni sem lehet, mert az rontaná az élő bolygó túlélési esélyeit. A bűnbaknak kikiáltott színtelen, szagtalan, láthatatlan szén-dioxid pedig nem szennyezi a környezetet, nem káros anyag, éppen ellenkezőleg, az élet nélkülözhetetlen feltétele. Az élőlények teste ugyanis szénvegyületekből épül fel

 

Nincs olyan hogy önmagában káros anyag, az emberi testben szinte az összes elem megtalálható, klór, kén, sőt nyomokban még szilícium is. Ennek ellenére senkinek nem javasolt hogy klórt vagy szíliciumot vigyen be a szervezetébe.

 

Természetesen megértem az embereket, sokkal egyszerűbb tagadni a problémát és a felelősséget, egyszerűbb keresni tudatlan embereket akik azt mondják valójában minden rendben van, olyan megnyugtató érzés.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (10769)