Érthető? Creative Commons License 2023.12.30 0 0 60281

"a szivosor tomitest is megrendelnem. ez csak 4 db ovalis kulonallo tomites? mert motorkod alapjan lattam olyat ahol egybe van. es nem akkor akarom rendelni ha kint van." 5 az a 4, ráadásul felesleges rendelni minden nagyobb alkatrészesénél van készleten. Elringet javaslom, többe kerül mint a hasonlóak, de jobb is, gyári minőség.

 

"mert motorkod alapjan lattam olyat ahol egybe van." Kicsit túlbonyolítod. Egyben nincs mind a 4 külön darab. https://ujautoalkatresz.hu/renault-scenic-ii-1-6-16v-gyari-uj-szivosor-tomites-2003-2008-ig

Ez az 5.

https://ujautoalkatresz.hu/renault-scenic-ii-1-6-16v-gyari-uj-szivosor-tomites-2003-2010-ig?keyword=8200236726

 

 

A szolenoid tömítést már beszéltük, kiveszed megnézed. Ha rossz akkor csere.Talán azt érdemes rendelni, de én nem tenném amíg meg nem nézem.

 

Azért 2 óránál bőven kevesebb a szerelés, ha picit gyakorlott vagy.

Még egy javaslat, mivel le kell venni a fojtószelepet (ezt elvileg utána végállásban kell megismertetni clippel ) az alábbiak szerint el lehet kerülni. Kinyitod a motorháztetőt, lezárod az autót kártyával, ha akarod az ablakokat is lehúzhatod, amennyiben akarsz be vagy ki tenni bármit zárt ajtóknál az utastérbe. Előkészíted a szerszámokat, vagy elkezded kiszedni azokat az alkatrészeket amik nem csatlakoznak a fojtószelephez. kb 3 perc elteltével a számítógépek laphelyzetbe kerülnek, így nem kell clip. Ha megvan mindez akkor lehet lehúzni a csatiját a fojtónak, viszont a szerelés közben amennyiben kinyitod bármelyik ajtót ez a trükk elveszik. Ha már ott vagy érdemes cserélni a fojtószelep tömítést is, de ebből csak gyári ami megbízható. Kb ennyi.

 

Ja és az olajos dolgokat érdemes összeszerelés előtt megtakarítani, az összerakás előtt, ide értve a  https://a.d-cd.net/bb72418s-960.jpg szívócsonk belsejét is ami lényegében "olajlecsapató" is.

 

 

Előzmény: amator11 (60280)