" Még Prága alatt megállított egy rendőr, hogy tilos motorkerékpárral vontatni, de megértettük vele mi a baj, és hogy hová tartunk, legyintett egy nagyot, "nu igyí", aztán elengedett. "
Mázlisták voltatok. Mi négyen 1964-ben úgy értük el Prágát, hogy a csak 2 motor volt üzemképes.
Vontattuk mi is egymást 100 kilométereken át és Prágában reméltünk valami alkatrészt, vagy műhelyt ahol javíthatunk.
A rend őre minket is leparancsolt a motorokról azzal hogy motort vontatni tilos. Így hát gyalog, tolva "hódítottuk meg" Prágát.

Persze Prágában se találtunk egyetlen "maszek" műhelyt se (kommunizmus volt a javából), de még bovdent se kaptunk, forrasztási lehetőségről már ne is beszéljünk. Egyáltalán egész Csehszlovákiában semmi alkatrész nem volt Simsonhoz és Tomoshoz.
De azért addig ügyeskedtünk, toldoztam, foltoztam, hogy sikerült hazaérnünk.
Pl: A Simsonom hátsó kerekéből 14 küllő fogyott el, amit részben az első kerékből pótoltam. Az egyik Tomos sebváltó bovdenje már az utunk első napján elszakadt.... ezért később a kuplung úgy elkopott, hogy használhatatlan lett. Oda egy kulcskarikát építettem be Ricsikének, hogy a rugók jobban feszítsenek...