Babetta anyo Creative Commons License 2023.12.27 0 1 113257

Kell nekem kommenteket olvasgatni... az emberek nagy többségének fogalma sincs, hogy egy színész hogy fizet járulékot (pedig Horváth Ádám még a Szomszédokba is belevette Etus és a könyvelője kapcsán...igaz, Etus se értette, meg Taki sem). A másiknak, ahogy a pedagógusoknál is, csak az a munka, ha a bányában napi 16 órában robotolsz vagy markot szedsz a mezőn.

Egy értelmes komment volt, amelyik levezette, hogy a Kossuth díj, az per pill úgy 25 milka (én kerekítek, ő pontosan számolt), a Jászai díj élete végéig havi fix, most 120+ ezer forint. Ami lássuk be, több, mint amit egy átlag (pardon, épp most futott át a szemem a telex főoldalán, hogy miért nem mond semmit az átlagbér), szóval a medián magyar nyugdíjas kapott és kap.

Amitől én bármennyit megszavazok neki, mert tényleg nagy színésznő....csak sajnos Magyarországon rengetegen élnek, nem csak nyugdíjasok, hanem aktívak is ennél kevesebből per fő, és soha előtte esélyük sem volt félretenni vagy előre öngondoskodni... De persze ő volt az első, aki összeget is mert mondani a sírámok mellé., szóval le a kalappal a bátorságért (vagy csak vak a ló, nem bátor és 87 évesen nem érezte, hogy elég lenne a sírás magában)

Meg az is igaz, amit még valaki írt, hogy valószínűleg arról van szó, hogy korábbi aktív éveiben nem szokott hozzá, hogy csak ennyiből kell megélnie, az ember meg már csak olyan, hogy szinte nagyobb fájdalom, ha valami már megvoltat kell feladni, mint ha az a valami sosem lett volna az övé, azaz simán lehet megrázkódtatás, hogy csak enyiből kell kijönnie. (és ezt minden irónia nélkül mondom)

Előzmény: bendeguz90 (113252)