Didergő Király Creative Commons License 2023.12.26 0 0 271450

a pánik beszél belőled, és nem tudod reálisan látni a dolgot. ismerős, én is be vagyok szarva, ami a munkát illeti, de mikor volt biztos bármi is. szerintem két párhuzamos folyamat zajlik a kertépítésben, amennyire én meg tudom ítélni. az egyikből szerintem profitálsz annyit, amennyit a másik oldalon elbuksz. a jó hír, hogy ezeknek a népszerű youtube-ereknek hála sok emberben kezd kialakulni az igény, hogy szebbé tegye a kertjét. és valljuk be, van mit szebbé tenni, igazából ha 1-től 10-ig lehetne értékelni a magyarországi utcafrontokat, magán díszkereteket, akkor az összképre én nagy jóindulattal olyan kettes alát adnék. tehát abban megegyezhetünk, hogy munka borzasztó sok lenne. (nem tudom, hogy nálatok mi a helyzet, 10 éve voltam arrafelé utoljára, akkor az volt a benyomásom, hogy nincs két annyira hasonló ország, mint magyarország és szlovákia, talán egy árnyalatnyival igényesebbek voltak odaát a kirakatok, rendezettebbek az utcák, de mint tudjuk, van európában egy déli-északi "protestáns" és egy kelet-nyugati "liberális" tengely, szóval én azt a 100 km-rel északabbra levést fel bírtam fedezni.) a másik oldal, hogy ezektől az "okosító" videóktól mennyire tudják/akarják az emberek a saját kezükbe venni a dolgokat. nem hiszem, hogy mindenkinek van rá ideje, energiája, hogy saját maga megoldja. főleg a fizetőképesebb rétegnek nincs, szóval itt máris találkozhat a kereslet és a kínálat. 

a tervezéssel kapcsolatban sokkal több kérdőjel van bennem, az valószínűleg le fog értékelődni. de ha nagy lesz az igény az ai-val 10 perc alatt megterveztetett kertek kivitelezésére, akkor az megintcsak jó, mert talicskázó robotok nem mostanában lesznek. és hiába fizikai munka, szerintem lesz értéke, ha kevés ember lesz rá. és ha több kertet akarnak építtetni, akkor több növényt lehet eladni, szóval a kereskedés is felfuthat.

ami szerintem egy picit gáz, vagy nem is tudom, hogy mi lenne a jó jelző rá, az az, hogy az internet annyira kiélezi a versenyt, hogy a végén egy visz mindent. minek nézzem a mekmenemi márkot, ha a szomoru sokkal jobb, az időm meg véges? már a megyerit is kevésbé követem. nem lehet azt mondani, hogy ez nem egy igazságos dolog, mert pont hogy az, a legjobbat akarja mindenki, ő meg megkapja a megérdemelt jutalmát, csak hát elég kegyetlen azokkal szemben, akik hasonlóan jól tudnak kertet építeni, csak nem tudják olyan jól eladni magukat.

Előzmény: sza_attila (271449)