sza_attila Creative Commons License 2023.12.26 0 0 271447

Én értem és el is fogadom az üzenetet. Viszont féltem a kenyérkeresetet. 

Képzeld el, ha mindenki elhatározás, hogy ilyen módon tartja majd fenn a kertjét. Gyakorlatilag nem lenne szükség kertészre. Elég lenne, ha minden második ügyfél tenne így, már az is nagy veszteség lenne. 

Ugyanezt éltem meg kb. 10 éve, amikor a helyi Husqvarna kereskedő jutalékot ígért minden ügyfél után, ahol rábeszélem a kuncsaftot a robot fűnyíró vételére. Csak annyit mondtam neki, hogy nem sz.rok a saját fészkembe...

Volt ügyfelem, aki úgy szerette volna, hogy ne kezeljem gyomirtóval a full tarackos területet a ház körül, ahol később kertet építettünk. Mondtam, vagy permetezek, vagy marad a tarack. Permeteztem.

Ma találtam egy hazugságot is a válaszai között, amelyet egy kommentben feltett kérdésre adott. (A komposzthagyó mulcsozás témájú videónál volt). Azt kérdezte az illető, hogy nem szaporodnak-e meztelen csigák a mulcsréteg alatt. Azt írta, hogy nem. Hát, ez egyszerűen nem igaz.

Én látom a párhuzamot, hogy miért nem épít és tart fenn kertet pénzért ügyfeleknek, amit régebben csinált. Ellentmondásba kerülne a tanítása azzal, amit az ügyfélnél tenne, azt pedig épeszű vállalkozó nem engedheti meg magának. 

Előzmény: Didergő Király (271446)