Rendszer.hiba Creative Commons License 2023.12.25 0 0 47320

Szia!

Nem tudom, hogy ki foglalkozik az Észak-Pesti régióban Baxi javításával. Mindenek előtt azt a szakit keresd meg, aki eddig is javította a készülékedet. A szerelők többsége terület-specifikus. Akik igazán jól el vannak látva munkákkal, azok 1-2-3 kerületnél többet nem járnak be.

Érdemes megnézni, hogy valóban megkapja-e az áramot a készüléked (valszeg ugyanolyan kondenzációsunk van)... nem csak a füled csal meg.

Ha megégett a dugója a cekásznak, az nem jó jel, de előfordulhat akár az is, hogy nem leégett az, hanem ott valami alul volt méretezve, vagy esetleg kontakthiba volt. Nálam 3000 W-os betét van az indirekt tárolóban, s még csak langyos sem lesz a dugó működéskor... Nyáron csak a cekász fűti- napelemes árammal, tehát kapja a terhelést rendesen...  Úgyhogy nálad ott valami komoly árulás van.

Amúgy sajnos jól sejted, a vezérlőpaneljét (is) kiütheti egy hirtelen túlfeszültség. De mindig műszerrel rá kell mérni. S nem csak a fázis-nullára, de a földre is. Találkoztam olyan hibával, ahol a falban valahol a nulla kábel volt megégve... ám a földelés sem volt rendben... s néhol azt használták nullának... Még a villanyszerelő is rácsodálkozott arra, hogy ez hogy működött addig ...

Előzmény: keeper1 (47318)