bi-kuci Creative Commons License 2000.05.05 0 0 19
Szia hujenick!

Azt hiszem, nem értettél meg igazán. A "szembejön az utcán a kísértés" című dolgot átvitt értelemben értettem. Vagyis úgy, hogy nem tudhatod, hogy két év múlva, vagy öt év múlva, vagy bármikor az életedben nem kerülsz-e olyan helyzetbe, szituációba valakivel, hogy igenis meg fogod csalni a barátnődet/feleségedet. Sajnos a férfiakra alapvetően jellemző, hogy könnyű őket elcsábítani. Ez akkor is jellemző lehet, ha esetleg egy homo kapcsolatról van szó. Hacsak nem vagy bűn ronda, és szikla szilárd, akkor egyáltalán nem esélytelen egy esetleges "kisiklás". :) Akkor pedig könnyen elindulhat a lavina. :(
Szóval, én nem tartom szerencsésnek azt, ha megpróbálod magaddal elhitetni, hogy ez soha nem fog megtörténni. Persze, ne érts félre! Ez nem azt jelenti, hogy ha netán ez megtörténne, akkor aztán kész, vége kell, hogy legyen a házasságodnak is. Csak talán szerencsésebb lenne, ha magadat is és a bartánődet/feleségedet is arra készítenéd fel, hogy ez bekövetkezhet és ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy őt kevésbé szereted, hozzá kevésbé kötödsz.
Természetesen ez mindenkinél nagyon egyéni dolog. Vannak, akik annyira akarják birtokolni a partnerüket egy kapcsolat során, hogy semmiféle kisiklást nem tudnak/tudnának tolerálni. Ez nem baj. Jelen esetben azonban eléggé problémás lehet ez a fajta magatartás forma.
Engen személy szerint nagyon frusztrálna, ha úgy érezném, hogy a feleségem nem lenne hajlandó tolerálni egy ilyen kalandot. Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy a bizalommal, illetve a toleranciával vissza kell élni. Én sem ugrok rá minden pasira, aki tetszik.
Aztán arról még nem is beszéltem, hogy ugye semmi sem tart örökké! Három év még nem nagy idő egy kapcsolatban. Szerintem elég fiatalok is lehettek mindketten. Nem tudhatod, hogy mit fogsz érezni 5-10 évi kapcsolat, egy-két gyerek után. A szerelem előbb-utóbb elmúlik! :( Ha átveszi a helyét a szeretet az jó! Ekkor azonban már sokkal nagyobb a kísértésbe esés lehetősége, mint a "mézes hetekben", amikor az ember úgy gondolja, hogy soha, de soha nem lenne képes "ártani" a szerelmének.

Mondá mindezt az "öreg", bölcs és "sokat tapasztalt" bi-kuci! :)

Előzmény: hujenick (18)