szicsu1007 Creative Commons License 2023.12.22 0 0 2039

Egy Paradox MG5050 riasztóhoz van két db DCTXP2 nyitásrézékelő. Az egyik ajtót két hónapja lezártuk, redőnyt leengedtük, mert onnan csak a hideg zúdulna be. Tehát az az érzékelő azóta csak egyszer tudott jelzést adni (otthon voltunk, éppen csináltunk egy kereszthuzatot).

Kaptam egy telefont a Felügyelettől (nem voltam otthon délután), hogy riasztás van. A nem használt ajtónál. Hazasiettem, körülnéztem, de semmi gyanúsat nem találtam. Vertem ököllel az ajtót belülről, hátha szélnyomásra riasztott, de nem jelzett. Húzgáltam le-föl a külső redőnyt - semmi.

Aztán kinyitottam az ajtót egy résnyire, hátha "lazára" van állítva a nyitásérzékelő (pl. eleve túl távol van egymástól a két cucc - de mondjuk én nem értek hozzá). Már befértek az ujjaim a tok és az ajtólap közé, de még nem jelzett (a kezelőt figyeltem). Kb. 4 cm-re kellett kinyitnom az ajtót (tok és ajtólap között), mire jelzést adott. Ezt többször kipróbáltam.

Még annyit tennék hozzá, hogy mivel mi éjjel-nappal sokat mozgunk a lakásban, én letakartam a mozgásérzékelőket, amikor otthon vagyunk. (Elemtakarékosság:-))). De a nyitásérzékelőket nem bénítottam le (nem találtam ki a módját), ezért az említett nyitásérzékelő tavasztól őszig naponta többször "üzent" egy piros jellel a kezelőhöz, de két hónap óta ugye nem volt "alkalma" jelzést adni.

Mi lehetett a riasztás oka ennél a nyitásérzékelőnél?