cucu Creative Commons License 2023.12.18 0 0 128729

Adtam egy + t a gázos válaszodra! Nem is értem ezt a nagy önbizalmat, hogy mit kell nézni, a méretét, a színét.... ja  majdnem írtam,, hogy fehér színű legyen....

 

De félre a tréfával, igen, torló a helyes megnevezése. Valamiért nem ez jött a nyelvemre, pedig rövidebb mint a by-pass...

 

A tagos ősrégi lemez radiátorokon nem merem megtekerni a szelepeket, olyan régiek. Azt tudtam eddig is, hogy söntölik a fűtésvizet, meg hogy az összeset le kellett volna cserélni, nem csak azt a hármat. Ez így egy öszvér megoldás, ami miatt gyenge a hatásfok  mert az újakat sem lehet beszabályozni miattuk.

Tulajdonképpen a választ megkaptam, miszerint a tömegáramlás olyan mértékben kevés -ami a dunaferrekre jut- hogy mire átfordul a radiátoron, leadja azt a kevés hőmennyiséget, ezért hideg a visszatérő cső, no meg a radiátor alja.

A régiek felé kéne csökkenteni az áramlást, de az egy másik projekt lenne. Viszont nem mondtam, de ha fával fűtenek, akkor mindenhol tökéletes a meleg, vagyis dugulás nem valószínű.

Akik ezt pár éve így szerelték fel, eléggé nemtörődömök voltak, amiért bele mentek a tulaj ezen kérésébe.

Előzmény: Capt.IQ229 (128725)