Mutual Friend Creative Commons License 2023.12.16 -2 0 142091

Már megest marhaságot beszélsz pedig de.

 

20 év alatt sokminden valtozik egy házban a villamos igénytől a fütési igényig ezt valahogy többé kevésbe le kell követni. Szigetelsz ablakot cserélsz midenféle klimacuccot szerelsz fel és már rögtön tönkremegy a megszeretett inercia rendszered.

 

Azok a rediátorok amik jók voltak egy b30-as gerébtokos falhoz az már tulontul nagy. ha fedobsz 5-10-15 cm szigetelést ablakcserével.

beteszel egy klimát a termosztátos szobába már rögtön odacsap a fütési es villamos rendszerednek.

 

Véleményed van de látszik hogy fingod nincs ehhez sem nem csak a villamos dolgokhoz.

A baj ott kezdődik hogy a CM51 (vagy 15-20 évig fütőttem vele tehát nem légbőlkapott tapasztalat mint a tied) Ugy fűt hogy nyomja mondjuk 10 percig es figyeli mennyit emelkedett a szoba hűmérséklete, majd megint akarmennyi és igy tovább amikor eléred a deltat hőmérsékletet akkor tudni hogyja hogy mennyi ideig kell pöcögtetni a kazánt ezekután hogy minél kisebb hiszerézissel működjön. Eze továbbiakban azzal fog járni hogy alacsony lesz a vizhőfokod 55c alatt és kondenzálódik minden a kazánban holott ez nem tesz jót neki. laing vezuv 24kW kazán. Az nem modulál nem baszagszik bekapcsol kikapcsol oszt' slussz. Ez a termosztát tökéletes mondjuk egy 2000 liter puffer mellé mert ott csak szivattyút kell kapcsolgatnia ami kikeringeti a vizet a tartályból.

 

Ezért vettem olyan termosztátot ami nem akar okoskodni, program alapján bekapcsol/kikapcsol, a kazán viszonylag alacsony teljesitményen megy egy tudja igy tartani azt a vizhőfokot amin meg nem akar hosszutávon tönkremenni. Nappal amikor nem vagyunk itthon nem asik le 18-19C alá a hőmérséklet igy be sem kapcsol.

 

No szóvel egyben kell nézni az egész rendszer nem lehet kiragadni hogy csak kazán vagy csak termosztát. 

 

No legyen egy kis szakma. 

beszélgettem egy kollégával. Nagyjából ugyanaz az eset mint en csak ő már szerveztt klimás végzettséget is és most csinalja a felülvizsgálói papirt. No es dolgozgat is benne. haver áthivta hogy jöjjön már át hozzá - társasház - mert villog ez/az meg erdekes jelenségek vannak vála. Mért vagy 250 260 V feszültséget. elkezdett érdeklődni a szomszéd lakásokban is és kiderült hogy mostanában itt ott ment tönkre villamos berendezés. No a méregetésnak az lett a vége hogy azonnak kihivta az "EON-t" de nem várta meg őket. Azok ki is mentek ők is méregettek, nálunk nem volt baj de az alaksorban az elosztóban dolgozott egy balfasz és a 3 fázis nulláját nem huzta meg sehogysem. A ház nullája  az ott rendszeresitett megerősítű foldelés adta valamilyen minőségben és a bekapcsolgatott berendezések huzogatták a csillagpontot összevissza. Valaki bekapcsolt egy sütőt az egyik fázison, a masikon meg tönkrement rosszesetben egy TV.

 

Ilyenkor nem lehet beperelni az elletőt es kártérítést követelni tőle?

 

 

Előzmény: Mekk Elek 1000mester (142081)