giornalista Creative Commons License 2023.12.12 -1 2 145465

messze nem egyedül Ten Hag sara. az elmúlt 11 év sara. Woodward, Moyes, Van Gaal, Mourinho, Solskjaer, Ragnick, Judge, Arnold, Ten Hag - mind-mind felelősek, ki-ki milyen mértékben.

 

viszont arra semmi esélyt nem látok, hogy ezt Ten Hag innen összeszedje. elégett a hitele. én sajnálom a "legjobban", mert nagyon örültem neki, hittem benne, bíztam benne. egészen szombatig. 

 

amúgy ő is elkövetett hibákat, ez az egész Onana-deal, de a Mount-deal is, a rengeteg sérülés, Antony...

 

de mára leégett a gyertya, elfogyott a cérna. a hétvégén majd még kitöm a Liverpool és ennyi. 

 

ez most ugyanaz a helyzet, mint ami a Mou-Ole-Ragnick érákban is volt: a játékosok szemmel láthatóan elvesztették a hitüket és a motivációjukat. más kérdés, hogy a játékoskeret 80%-át azonnal le kellene cserélni értelmes (és nem toxikus!) játékosokra, de nagyon kevés az esély arra, hogy a régi/új vezetőség ezt választaná az edzőváltás helyett első lépésként.

 

még amúgy Ten Hagnál maradva: az egész McTominay-sztori... az, hogy mindig ő kezd... abban bízva, hogy valahogy begyötör egy gólt... és cserébe feladjuk a középpályát, mert McTominay egy below par futballista... rémes. survival football. elegem van belőle.

 

nyilván sok mélypont volt már, de a mostani egy különös szégyenfolt. ebben a BL-csoportban utolsóként végezni még annál is nagyobb szégyen, mint amekkorának elsőre tűnik. ebben a BL-szezonban minden benne volt, ami "wrong" ennél a klubnál. a rengeteg kapott gól, a vezetésekről leadott meccsek, az összeomlások, és ma végül ez a fejvesztett rohanás, érdemi helyzetek nélkül. soha, egyetlen percig sem tűnt úgy, hogy ma lenne esélyünk nyerni. hogy ma meg tudnánk dolgozni egy győzelemért. mérföldekre voltunk egy tartalékoló Bayerntől.

 

Ten Hagnak vége. sajnos. nem csak jobb jöhet utána, de valami másnak kellene most már jönnie, mert ebben sajnos ennyi volt. vagy bízhatunk az Arteta-csodában. én nem bízok. őt is kibasztam volna az Arsenal helyében - ott a klubnak volt igaza.

Előzmény: Fatboy Slim (145463)