Robinho Tommi Hilfegger Creative Commons License 2023.12.10 0 0 71162

Szenes Ignác Rt.
[...]
Köztudomású, hogy a csavargyárak üzletmenete igen nagy visszaesést mutat. Öt nagy csavargyárunk bármelyike az ország teljes csavar- és szegecsszükségletét néhány hét alatt elő tudja állítani és így egy-egy gyárra a termelésnek mindössze olyan csekély hányada esik, hogy munkástörzsét képtelen foglalkoztatni.
Ilyen körülmények között érthető, hogy a gyárak mellékcikkeket vesznek fel gyártási körükbe. Így cselekszik a Szenes csavargyár is, amelynek mellékcikkei olyan természetűek, hogy az egész éven át folytatólagosan alkalmasak az üzem fenntartására.
A cég máris szép sikereket ér el textil-gépalkatrészek és kerékpáralkatrészek gyártásával...
[...]
Szenes Ignác vezérigazgató nem adott módott valamennyi új cikkének felsorolására, mert attól fél, hogy sok lesz a követője. Minden egyes új cikknek külön utazója, illetve ügynöke van és ezekre bízza a propagandát.
[...]
Honi Ipar (1933)

 

 

 

A hazai kerékpáripar sérelme.
Lapunk legutóbbi számában Stromfeld Ferenc, a Magyar Vasművek és Gépgyárak igazgatója érdekes cikkben foglalta össze az 1935-ben végbement vas- és gépipari behozatal iparpártolási szempontból sérelmes adatait. A többi között a nyomasztó varrógép- és kerékpárbehozatal kérdésével is foglalkozott és megemlítette, hogy ebben a két vonatkozásban a külföldi ipar térhódítása igen nagy kárt okoz a Weiss Manfréd Művek néhány évvel ezelőtt létesített modern üzemeinek. Esetleges félreértések elkerülése végett meg kell állapítanunk, hogy a kerékpárbehozatal nemcsak a Weiss Manfréd Műveket, hanem a Kühne-gyárat és a Szenes-gyárat is ugyanolyan érzékenyen érinti, minthogy e két iparvállalatunk szintén igen modern üzemeket állított a hazai kerékpár gyártás szolgálatába. E két utóbbi vállalat idevágó értékes tevékenységét egyébként már több alkalommal méltattuk.
Honi Ipar (1936)

 

 

 

Szenes Csavar- és Vasárugyár Rt.
(VI., Lehel utca 23.)
— Nyereggel és pedállal felszerelt kerékpárváz. —
A Szenes-gyár bevezette a nyereggel és pedállal felszerelt komplett kerékpárvázak előállítását. A vázak 30 mm-es csőből, fekete tükörzománcozással, díszes színes és arany csíkozással, igen masszív villával, ékes vagy harangékes hajtóművel, elsőrendű keskenysínes, gombarugós nyereggel és blokkpedállal kerülnek forgalomba. A rendelő kívánságára a vállalat ehhez kiegészítő márkás gyártmányait: első agyat, karosféket és kerékfutócsengőt is különleges áron szállít. A vázak férfi és női, krómozott vagy nikkelezett kivitelben készülnek.
Honi Ipar (1939)

 

 

 

 

 

 

Pártoljuk a honi ipart!

Olvassuk a Honi Ipart!

Előzmény: Robinho Tommi Hilfegger (71160)