Salgótarjánban lesz különösen érdekes, ahol eleve kevés járat megy.Ma h3tvégi menetrendbe remélem nem nyúlnak bele, hiszen az leve óranként mennek a buszok a legtöbb vonalon.Engem nem érint, ma nem megyek buszon, de sokak megszivjak, persze lehet ők pont emiatt nem indulnak sehova ma.Vagy kocsival elvitetik magukat.
Holnap aki dolgozni megy , annak lesz érdekes.Hallottam olyat hogy valaki mindig busszal megy munkába az holnap kocsival megy.
Ezzel nem érnek el semmit, Lézer Jani is mondta hogy nem terveznek béremelést vagy keveset.De semmiként sem 25 százalékkal.Marpedig ők döntik el..
Lázár idén se sokat nőtt az emberek szemében, bezáratott sok vasútvonalat(mellékvonalak is )sorolni nem akarom.Bar nyilván nem csak rajta múlik pl.a béremelés sem.
Szerintem a buszsofőr nem elismert szakma amúgy sem, nem csak a kevés pénz miatt nem jönnek sofőrnek. Megterhelő, rossz buszokkal dolgozni,(nem mondom hogy csak rossz busz van) utasok is hagynak kívánnivalót maguk után, nem is nézik sokba a sofőrt,
Meg ugye aki nem nyal,(bocs) annak mégrosszabb a helyzete a cégnél, sajnos sokan vannak peremen, jóval kevesebb fizetéssel, és ők kapják a rosszabb fordákat, és pár éve is 266 ossal vagy 260 assal mentek naponta.Ez nógradi tapasztalat.
Igen sok átka van ennek a szakmának is, mint az összesnek szinte .
A koránkelésről nem is beszélek, azt se könnyű megszokni, vagy rendszeresen csinálni.Erre is rámehet az ember, nyilván nem harmincévesen, de 55 évesen már meglátszik, akkorra a sok stressz miatt is annyira elhasználódnak a sofőrök, hogy meg se érik a nyugdíjat.Ez korántsem minden munkában van így.
Én nem akartam buszt vezetni, láttam korán a szakma árnyoldalait.Persze szeretni lehet, de az nem én vagyok.A buszok mindig érdekelnek, inkább helyköziben, de ott a botvaltós buszok se könnyitik meg a sofőr életét.Bar aki megszokja, annak nem gond.
Kevés sofőr éri meg a hosszú nyugdíjat.Nekem meg a generaciómnak nem nagyon lesz nyugdíja,bár én évek óta nem dolgozom, és kapok valamilyen nyugdíjat, de 40 év múlva biztos nem lesz.Addig eleget dolgozok még.
Tavaly gondoltam rá hogy sofőr leszek, de végül elvetettem, az árnyoldalak miatt.Ehhez ugyan nem kell csak jogsi, meg vizsga,de inkább keresek mást.(más kérdés hogy még nem jött össze )
Engem a kev3s pénz nem zavarna annyira, de mivel én nem nagyon tudom érvényesíteni az érdekeimet, így rosszabb körülményeket nem szeretnék.Meg ilyen buszokkal se dolgoznék.
Szóval a sztrajknak nincs értelme, szerencsére ilyen nem gyakran van,hogy két napig tart, mégha részleges is.Kéne alapos béremelés , persze sok más területen is, de ez off.
Nem a zsebét kéne tömnie az államnak,meg feleslegesen költekezni, hanem rendes embereket fizetni megfelelően.
Micsoda zárszó.