Pázmándi Laci Creative Commons License 2023.12.09 0 0 6836

Kinek van tapasztalata Hq 545 fűrésszel?

4 éve vettem, már a garanciális idő alatt is vittem szervizbe ezzel a hibával: 20 perc használat után alapjáratról gázt adva az esetek jó részében lefullad. És ilyenkor nehezebb is újra indítani. Pont úgy viselkedik, mintha a szivatót húztam volna rá melegen. Hidegen könnyen indul, és kb 20 percig tökéletesen működik. Folyamatosan húzva a gázt melegen is rendben van, erős. Frissítettek rajta szoftvert, cseréltek már gyertyát, karburátort, elektronikát, főtengely szimmeringet. Használtam 98-ös és 100-as benzinnel is. Semmi nem oldotta meg a problémát.

Nagyon bosszant, mert erdőn, gallyazás, vékonyabb rönkök darabolása közben nem szerencsés pörgő lánccal ugrálni az ágak között.

Semelyik másik fűrésszemmel nincs ilyen gondom: 19 éves Hq 350 (ezt akartam leváltani az 545-össel, de még használom), 15 éves Stihl MS 660 (döntés, 30-40 cm fölötti rönkök darabolása, hosszanti vágás Logosol padon), 6 éves Stihl 170 (ezt a kertben, a gyümölcsfáimnál használom).

Nem tudok másra gondolni, hogy az elektronikus karburátor típushibájával találkoztam.

Már azon gondolkodom, hogy lecserélem egy hagyományos karburátorú fűrészre, még van egy-két típus mindkét komoly gyártó profi gépei között. Vagy másik típusoknál nincs gond az elektronikus karburátorral?