szenyor Lopez Creative Commons License 2023.12.08 -1 4 18438

Már sajnálom, hogy annak idején csak úgy idehánytam ezt a megjegyzést, mert több adattal szerettem volna. Szóval ha mondjuk létezik egy csonkagúla piramis a királynői kamra teteje fölöttig, amit nem úgy gondolok, hogy rögtön ott, hanem mondjuk ezen a képen úgy 50m-nél odarajzoltam egy piros vonalat:

Mondjuk volna némi hasonlóság egy zikkurat első szintjével. Ha ez a helyzet és innen kell építeni, akkor számításaim szerint az alsó rész térfogata 1850e m3, a fölsőé ehhez képest csak 720e m3. A fele sem. A Nagy Galériát és a "szellőző"ket utólag is belevághatták. Bár ez utóbbiak valóban sok érdekes kérdést vetnek fel. Igazán egyik elméletbe sem stimmel, talán csak a mainstreambe, hogy a fáraó lelkét akarták a csillagok felé vezetni. De ez is furi, mert ha a vége nincs kinyitva, akkor... Szóval ezek a járatok valóban nem illenek bele az elméletbe, de a továbbépítés olyan szempontból igen, hogy jóval kevesebb kőmennyiséggel kell számolni. És megvan a megoldás a felfestett jelekre is.

 

"Szerinted Khufu kőművesei mi a fenének építették volna tovább ezt a járatot vagy 60 méter hosszan, amikor azt se tudták mire építette egy képzeletbeli "vízözön előtti civilizáció" (vagy akárki, de sokkal Hufu előtt) azt a 25-30 méter magas teraszt?"

 

Cargo építészet. Látták, hogy ott van, hát folytatták. De persze ez elég gyatra érv. 

A királyi kamra és a királynői kamra megmunkálása is eléggé különbözik. A királyi kamra gránitból van, a királynőire nem találtam forrást. Mészkő?

Bakker akkora anyagot tettetek ide az elmúlt pár hétben, hogy rengeteg idő lesz átnézni. De nagyon klasszak, köszi mindenkinek!

Előzmény: Schenouda (18257)