Schenouda Creative Commons License 2023.12.08 -1 4 18434

Hasonló élményei voltak Paul Bruntonnak is az 1930-as években, amit leírt az Egyiptom titkai c. könyvében (1942). Ő is látott fényeket a kamrában, és nagy tömeg egyiptomit. Peter Kolosimo az egyik könyvében „extraszenzoriális vetítők”-ről beszél bizonyos ősi építmények kapcsán (Kheopsz, Stonehenge, Avebury, stb.), amit bizonyos médiumok érzékelhetnek. Aleister Crowley és felesége is látta ezt a fényt 1903-ban a Királyi Kamrában vagy a Flannagan házaspár 1974 őszén, akiknek esetét Alan Landsberg amerikai kutató írta le. A legtöbbet azonban Caviglia kapitány tudta volna elmondani, aki 1818-ban több hónapig a Királyi Kamra fölött lakott. De a feljegyzései elvesztek, de még azok a levelek is, amelyekben barátainak írt azokról a rémületes kísérleteiről, amiket a Nagy Piramisban végzett. Ezekről onnan tudunk, hogy a levelezéseikben emlegetik, utalnak rájuk.

John Michell megpróbált valamiféle magyarázatot adni ezekre a fényekre a magyarul is megjelent könyvében.

 

Hogy a Nagy Piramis körül ill. maga a piramis is képes produkálni bizarr jelenségeket azonban nem csak médiumok útján van tudomásunk (amilyet pld. William Groff a kairói francia intézet tagja látott 1897-ben a piramison).

Végezetül itt két rövid cikk egy esetről, ami 1859-ben történt a Nagy Piramis tetején. A történet

Ernst Werner von Siemens feltalálóval esett meg (az első Magyar Hírlap 1928-as, a másik a Magyarság 1942-es évfolyamából van):

 

 

Előzmény: uRooch (18430)