Centi the real Creative Commons License 2023.12.06 0 0 141994

Pont azért írtam mert figyelek...

Te is írod: "Egy lemerített 65 kWh-ás akku teletöltése persze lesz akár 17-18 óra is.... üresből indítva."  na erről beszéltem. 

Én, ha már vellanyautót vennék, akkor a fő szempont mindenképp a relative gyors tölthetőség lenne, hiszen bármennyit tankolok a benzinesbe 5 perc alatt, míg a villannnyal órák kellenek a szomszéd faluig is. És akkor már meg is ölte az "olcsóság" a használhatóságot. Illetve ha mindig kicsit töltök, akkor ha egyszer elfelejtésre kerül a töltés, már nem is mehetek aznap sehova...
Benzinesbe sem 2 litereket tankolok (aznapi fogyasztás) .

És igenis vészes a töltési idő, ha hívnak a suliból, hogy el kell menni a gyerekért most azonnal, mert lázas lett. (soha ne legyen ilyen) 

Másrészt elektromos rendszereket nem az átlag felhasználásra, hanem a csúcsra kell tervezni és védelemmel ellátni. Ha logikázni kell, hogy mikor ki mit használhat a házban, az senkinek sem jó. A céltöltő meg nem olcsó... (és be is kell kötni jól, az sem háztartási barkácsmunka)

Az egy harmadik dolog, ha meg nem bántok senkit,  hogy környékbeli (szomszéd faluba) rohangáláshoz biztosan nem villanyt vennék sokmillióért- gondolom ez amúgy is 2. autó lenne...  Hacsak nem a pénzégetés a cél...  (de ez én vagyok) .  
 

 

Peace:  Cm

Előzmény: gaex (141981)