Pennzoil Creative Commons License 2000.05.03 0 0 12
A kegyelem szvsz atfogobb,"melyebb"mint amit most ide fogok irni,de ez egy megkozelitesi mod,amely a jogi fogalmat tisztazza(talan).

Minden normalis foldi orszagban mukodik a kegyelem intezmenye,amely az elnoknek,miniszterelnoknek,igazsagugyminiszternek stb...a joga.
Arrol szol,hogy valaki az adott orszag jogrendje szerint bunos es jogerosen elitelik,akkor az illeto folyamodhat kegyelemert a fent emlitettekhez.Ezek pedig sajat belatasuk szerint visszautasithatjak a kegyelmet,v.megadjak.Ha az elobbi van,akkor a jogeros buntetes jon,ha nem akkor szabadlabra helyezes jon.
A kulcsszavak a kovetkezok:Az illeto JOGEROSEN BUNOS,ha ugy tetszik ELITELT,tehat VALOBAN bankot rabolt stb...a cselkedetei igazoljak,hogy a TORVENY SZERINT BUNTETEST ERDEMEL.
Ekkor jon a MEGINDOKOLT KEGYELMI-KERELEM,amit az elitelt terjeszt mondjuk a koztarsasagi elnok ele.
Ebben fesorolja,hogy igaz,hogy BUNOS de,ha o bortonbe vonul,akkor a gyerekeit intezetbe kene adni,mert az anyjuk lelepett egy masik ferfival,vagy mivel o egyedul a penzkereso,otthon a csalad "alla fel fog kopni" vagy ilyesmik.
Ezek utan az illetekes el fogja donteni,hogy KELLOEN INDOKOLT-E a kerelem,ha igen,akkor jon a FELMENTES A BUN ALOL.

Az Isten orszagaban is vannak torvenyek,van jog,sot "Isten a jogossag Istene"
Isten torvenyei szerint minden ember JOGEROSEN BUNOS.(pfuj,micsoda szeretet ez?igen,igen az eredendo bun miatt van ez.micsoda botrany!)
Isten itelete igy szol:"A bun fizetsege a halal"
Igen,Isten torvenye szerint az ember BUNTETEST ERDEMEL.
(az eredeti szovegben a halal nem a fizikai meghalasat jelenti,hanem az embernek Istentol valo elszakadasat jelenti.Adamnak is az lett a buntetese,hogy Istennel a kommunikacio megszakadt.)
Ekkor kuldte el az Atya a megvaltast Jezus szemelyeben,hogy Jezusnak a vere follyon ki a mi verunk helyett,minden bununket elhordozta(lasd:Eli,Eli Lama Sabaktani,vagyis Isten jogosan hagyta el ot,mert "a bun zsoldja a halal")
Tehat minden ember MEGINDOKOLT KEGYELMI-KERELME
Jezus Krisztus!Mert o elhordozta a JOGEROS BUNTETESUNKET,o lett megbuntetve helyettunk!
Tehat teljesen jogosan mondhatjuk az Atyanak,hogy Jezus mar "leulte" helyettunk a buntetest,ezert jogtalan lenne a mi megbuntetesunk is!
Es mivel igazunk van,ezert Isten KEGYELMET ADOTT,ezert:
"MEGIGAZULVAN AZERT HIT ALTAL,BEKESSEGUNK VAN ISTENNEL,A MI URUNK JEZUS KRISZTUS ALTAL,AKI ALTAL VAN A MI MENETELUNK IS HITBEN AHHOZ A KEGYELEMHEZ,AMELYBEN ALLUNK ES DICSEKEDUNK AZ ISTEN DICSOSEGENEK REMENYEBEN."

Egyelore ennyi.
Udv:Pennzoil

Előzmény: faithful (-)