Kozmopolita Creative Commons License 2000.05.02 0 0 127
Kedves Pirítós!

Az éjszaka lehet az oka, hogy nem voltál képes felfogni hosszúra sikeredett hozzászólásomat. Azzal kezdtem, hogy mindenkinek igaza van a maga módján, mert nem fekete-fehér a történelem. Ez nem tévesztendő össze a hasonló kezdetű gyerekjátékkal (fekete-fehér, igen-nem...).

Azt jól látod, hogy megértő vagyok, legalább is igyekszem az lenni, de nemcsak az oroszokkkal szemben. Én nem vagyok mélyen vallásos, mint pl. speaker, de a Miatyánk szövegével és a Tízparancsolattal egyetértek. Az emberiséget a megértés, megbocsátás élteti, nem pedig a gyűlölet. Én soha nem mondanám egy népről, hogy állatiasabb a másiknál.

Az éremnek van egy másik oldala is. Több évet dolgoztam Ukrajnában és Oroszországban, így sokat tudnék mesélni arról, hogy ott hogyan látják az emberek a II. világháború eseményeit/borzalmait személyes sorsukon keresztül.

Attól, hogy te belekevered ebbe a vitába a finn és a lengyel ügyeket, még nem lesznek kisebbek a SzU népei ellen elkövetett bűnök. Tudod, SzU-ban van Hatiny is, ha az neked mond valamit.

Azt már csak nagyon szerényen jegyzem meg, hogy Magyarország "felszabadításában" a Szövetségesek is közreműködtek (pl. az USA gépek szőnyegbombázásai a nyugati országrészben).

A te hozzászólásaidból az sugárzik, hogy a legnagyobb Gonosz a világon az orosz. Ezek után nem egyértelmű, hogy ki kettőnk közül a cinikus.

Előzmény: Pirítós (126)