specialist Creative Commons License 2023.11.28 0 1 7978

A YDC (Yokozuna Deliberation Council) ma összeült, és elismerésüket fogalmazták meg Kirishima yushója iránt. "Ha ezt januárban ugyanígy megismétli, javasolni fogjuk a Yokozunává való előléptetését" - mondta Yamauchi elnök úr. Kritizálták viszont Hoshoryu tachiai közben előadott (először nem nevezték meg név szerint, de végül elismerték, hogy ez neki szólt) magánszámát a sok bámészkodással és 90 másodperces várakozással az 5. napon Gonoyama ellen.

"Biztosan ő lesz az egyik esélyes arra, hogy a jövőben Yokozuna legyen, és nagyon sajnálatos, hogy ilyen viselkedést mutatott. Én személy szerint kedvelem őt, de." - mondta Yamauchi úr. "Ő egy Ozeki. Ezt nem lehet, illetlen volt" - tette hozzá Shibatayama Oyakata.

"Az 5. nap után behívtuk az irodába és megdorgáltuk a 90 másodperces bámészkodó tachiai miatt, elvárjuk, hogy az Oyakata a helyes irányba terelje őt" - összegezte Yamauchi úr.

Ami Terunofujit illeti, arra számítanak, hogy januárban indulni fog. "Igazán sajnálatos, hogy a yokozuna hiányzott. Figyelni fogjuk a fejlődését, remélve, hogy legyőzi az egészségügyi problémáit és részt vesz a januári tornán. Ha nem jelenik meg, az sajnálatos lesz. Ha ez megtörténik, megjegyzések merülhetnek fel..." - mondták.

Arra a kérdésre, hogy a három javaslat - "bátorítás", "óvatosság", vagy "intai-javaslat" valamelyikével fog-e szembesülni, így válaszolt: "Még nem mentünk ilyen messzire. Valószínűleg az általános érzéseinkről fogunk nyilatkozni. Még nem döntöttünk el semmit, meg kell néznünk, mi történik januárban" - összegezte az elnök.