Pityuuuu Creative Commons License 2023.11.26 0 0 480640

Ez a kondenz kazán mizéria még csak a következő években fog tömegesen előjönni a lakosságnál. Egyre többeknek hal meg a régi cirkó vagy turbós kazánjuk és ugye hivatalos magyar forgalmazótól már nem tudsz csak kondenz kazánt vásárolni (ukrajna felől azért még be lehet szerezni cseredarabot), ha már nem javítható a régi kazán vagy épp javítható lenne csak alkatrész nincs hozzá. Aztán amelyik fűtési rendszer eddig tökéletesen üzemelt a hagyományos kazánok 70 fokos előremenőjével ott majd a kondenznél borul minden.

 

Persze erre még rátesz majd az is, hogy már pedzegetik ismét, hogy 2025-től be kellene tiltani az összes gázkazán árusítását, ezt erőlteti a nemzeti energia ügynökség is, mert szerintük a sok gázkazán jelentős co2 kibocsátást eredményez és különben is már tök olcsóak szerintük a hőszivattyús rendszerek és mindenkinek azzal kellene fűtenie. Ja bazmeg brüsszeli bürokrata fizetésből tök olcsó a hőszipka meg a napelem is, de egy átlag családnak esélye sincs egy 2-3 milliós hőszipkát megvenni, meg hozzá átalakítani a teljes fűtési rendszert. 4-5 milliós költség egy ilyet megcsinálni napelem nélkül.

Egyelőre nincs gond a vízálló laminálttal, közvetlen víz ritkán éri, szőnyegre lépek ki a kádból és amúgyis feltörlöm a vizet. Ismerem az SPC-t is, nekem hidegnek tűnt az is a laminálthoz képest.

Előzmény: fargo (480639)