pici mici a pók Creative Commons License 2023.11.25 0 0 105

Azeri pénzmosoda

 

  • Szíjjártó Péter külügyminiszter és Orbán Viktor kormányfő Azerbajdzsánba utaztak. Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarország fogja újjáépíteni  Hegyi-Karabahot, Felcsút
  • és Soltanli pedig  testvérvárosok. Svájci látogatása befejeztével Bakuba utazott Orbán Viktor, ahol Azerbajdzsán elnökének meghívására pénteken részt vesz az ENSZ Közép-Ázsia Gazdaságainak Különleges Programja (SPECA) konferenciáján – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • Újabb gesztust teszünk Azerbajdzsán felé, Szijjártó bejelentette, magyar vállalat építi újjá a hegyi-karabahi Soltanlit. Letették az alapkövét az Azerbajdzsán által ősszel visszafoglalt Hegyi-Karabahban lévő Soltanli újjáépítésének. A települést magyar vállalat építi újjá, amelynek nyomán öt-hatezer ember térhet majd vissza Soltanlibe – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen.
  • A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető kiemelte, hogy a magyar kormány azonnal világossá tette, hogy készen áll részt venni az érintett régió újjáépítésében, és a falu felé tartva is jól látható volt, hogy nagy munka vár a felekre ezen a téren.