Norev Peugeot 309 police:

Természetesen ha már vettem a plexiket az eladótól, megnéztem a többi termékét is, hátha találok még valamit ami jöhet.
Találtam :)
Az előző posztban - másodjára beszerzett - Lays Mercedes természetesen a korábbi gyári alkatrészhiánya miatt megint jött, és volt az eladónak ez a szép 309-es Peugeot francia rendőrségi példánya is.
A német változatok után, a francia a második amik bejönnek rendőrségi példányokban.
Töménytelenszer láthatjuk amint nem egy, nem két példányt lealáznak, elég csak a Taxi filmekre gondolni.
Ilyen Peugeot változatom volt korábban mikor egy pakkot megvettem, viszont az sajnos nem úszta meg, hiányosan érkezett, nem egy másik társával együtt, mivel az egész pakk doboz nélküli volt és eladó nem feltétlen volt gondos csomagolást illetően mindegyiknél.
Ami jó volt és kellett azt megtartottam, amit tudtam az eladtam belőle, ami meg hiányos volt "ócon" szintén eladogattam őket.
Sőt ha úgy vesszük, 309-es Peugeot-t is mutattam már, csak az a piros Altaya változatom volt a másik lámpás kivitelben.
Azt be kell valljam hogy kicsit csaltam a kép készítésekor, mivel a modell bubis csomagolóanyagba bugyolálva bent volt a dobozában, de mikor kibontottam láttam hogy a vezető oldali tükör hiányzik.
Na f.sza - gondoltam - "enyje Biztos Úr...tükör nélküli járművel forgalomba indulni?" :D
Csak reméltem hogy 1-2 másodperc múlva mikor végleg kibontottam hogy ott lesz a letört tükör.
Szerencsére ott volt.
Na gyorsan át a másik szobába, ragasztó és nosza.
Szépen megcsinálták a kicsikét, igaz mivel egy rendőrautós sorozat kiadása, ne várjunk tőle túl nagy igényességet, de ha úgy vesszük itt merül fel a kérdés, az újabb kiadású példányai minőségét illetően, hogy melyik a jobb.
Kihozni egy ilyen modellt külön tükör berakással, gumis kerekekkel, vagy inkább a kinézetre jobban ráfókuszálni és az újabb modelleket kihozni karosszéria tükrös kialakítással és gumisra hajazó, ám de műanyag kerekekkel, ami mégis csak egy igényes, de játék érzetét kelti.
Na hát ez az.
Szép a Peugeot emblémás hűtőmaszk, a lámpák is jók, igaz ahogy már átalakításban vagy feljavításban némi jártassággal, említettem már hogy a fehér autóknál szükséges lenne ilyenkor egy krómos berakás, vagy legalább ezüst alákenés, mert így kevésbé tűnik ki.
Jó kis rendszámot is kapott, ablaktörlők is oké, tükrök is megvannak - vezető oldalit f.szán helyrehoztam - és kapott egy kék villogót is a tetejére és természetesen az antenna se maradhatott le róla.
Virsli gumis kerekeket kapott, melynél az egyiket igazítani kellett, de "no problem".
Hátul szépen kialakított lámpákat kapott, alatta még az égőelrendezés is látszik, de teljesen piros.
Ezeknél a rendőr példányoknál így csinálták meg sajnos.
Amúgy utánanéztem, volt belőle - tolató-irányjelzős részt illetően - teljesen átlátszó, enyhén füstös és szinte fekete változatban is.
Szívesen feljavítanám, de ezek a rendőrök sajnos maradnak így ahogy vannak, arról nem is szólva hogy nem mindegyik könnyen, vagy jó áron beszerezhető.
Kapott egy jó kis rendszámot - ahogy elől is - ám itt már figyelve arra hogy hátul sárga legyen, valamint a megfelelő Police és kis plakett jelzést is, valamint a tetejére a két kis sárga villogós kialakítást.
Egy újabb francia rendőr pipa :D