81713 Creative Commons License 2000.05.01 0 0 107
Tisztelt tyutyus kartács!

Egészen véletlenül a National Fusechli Newsletter áprilisi számában boncolgattuk a kérdést tudós kollegámmal Walter Socks professzorral. Bár kissé hosszúra sikeredett az értekezés, (Tudvalevőleg a professzor kissé bonyultan fejezi ki magát, rosszakarói szerint csak ennek az értekezésnek egy pédánya lekötötte a teljes finn papíripar 4-évi kapacitását.) de a lényeget kivonatosan közreadom.

Félpár zoknik eltűnésének összefüggései az egyedfejlődés kritikus időintervallumától az enyészetig

A két-három hónapos korú –ekkor még párban élő- zokni ivarérettségének közeledtét jelzi bolyhosodása, alakjának megváltozása. Ekkor kezdenek eltünedezni, de az esetek többségében még megkerülnek. A megkerülésük alkalmával többnyire foltosak, büdösek sokszor magukból kifordulva lelülnk rájuk a leglehetetlenebb helyeken. Ilyenkor kell nagyon óvatosan tapintatosan eljárni. Például szigorúan tilos egyedül kimosni, mert aránytalannak érzett büntetésén végképp megsértődve azonnal a mosóvizbe diffundál, vagy az idődilatáció jelenségét produkálva –Úúúútállak benneteket! felkiáltással- visszavonhatatlanul eltűnik.

A félpárzoknik eltűnése a legújabb kutatások szerint genetikailag determinált. A nemrégiben feltérképezett zoknigéntérkép meglepő hasonlóságot mutatott a szürke szamáréval, amely mint köztudott szintén igen jó hatásfokkal képes eltűnni, különösen ködben. A zokni DNS nem a megszokott spirális elrendezésű, hanem kötött, vagy horgolt formájú. Ezeknek a szálaknak a felszakadozása okozza a felületi bolyhosodást, ami a félpár zoknik pubertáskori viselkedési zavaraihoz vezetnek.

Ha megfelelő neveléssel, figyelemmel viseltetünk zoknink iránt a pubertáskori zavarok után harmónikus kapcsolatot alakíthatunk ki zokninkkal. Innentől kezdve két útja van a zoknilétnek. Az egyik a fajfentartási okokból történő eltűnés, illetve a kilyukadás. Itt még egy akut kezelés –tudományos nevén: stoppolás- megállíthatja, de inkább csak lassíthatja a zokni egyetlen nagy lyukká alakulásának folyamatát. Ennek viszonlag egyszerű a magyarázata. A zokni DNS bázispárjainak reakciója a többnyire lúgos kémhatású mosóoldatokkal megyengíti annak szerkezetét, ezért a zoknifehérjék szintézise megáll. A stoppolt vagy lyukas zoknit a zokniferomonok közvetítésével megérzi párja, és otthagyja, mint szaporodásképtelent. Ezzel is igazolva az örök törvényt: A lyukas, vagy stoppolt zokni mindig megmarad.

(Itt kívánom megjegyezni, hogy a professzor még részletesen kitért a stoppolófák hatására az ipari forradalomra, különös tekintettel a VindóZokni95 Stoppolófa technológiai fejlődésére.)

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense