JarnoTrulli Creative Commons License 2023.11.19 0 0 21452

Néhány hír ill. mozgolódás:

 

- Mercedes megtartotta a szokásos év végi újonctesztjét, ahol elég komolyan nézik a versenyzők teljesítményét. Versenytempótól kezdve, hogy kezelik a gumikat, a kvalis szimulációig mindent. 17-25 év köztinek kell lenniük a versenyzőknek mindenképp és kivonultatták a csapataik egy részét is. Landgraf, Winward, HRT, GetSpeed és még egy GT4-es alakulatot is "felemeltek"

 

9 órakor kezdtek, a mezőnyt 2 részre osztották, és 15 perces időmérőt tartottak egyenlő feltételekkel (teljesen új gumikat kapott mindenki). Majd mindkét csoportból az első 10 jutott tovább, míg a TOP5 kapott egy plusz szett Pirellit a délutáni versenyre jutalomként.

 

Annyi szivárgott ki, hogy a kvalis gyakorláson Lorenzo Ferrari volt a leggyorsabb, és szorosan követte őt Luca Engstler, aki az apja Audis csapatától jött át ide tesztelni. 

Versenyen pedig rendkívül meggyőző volt Sergio Sette Camara, főleg a gumikezelése

Időmérő leggyorsabb idejét, és a versenytáv átlag köridejeiből számították ki a legjobbat, és Lorenzo Ferrari volt ennek az egész tesztnek a győztese.

 

Jó esélye lehet bekerülni a Mercedes családba, mivel már hivatalos, hogy Marciello és Juncadella is távozik, így 2 erős versenyzőt mindenképp kell pótolniuk a különböző GT3-as bajnokságokba

 

DTM csapatairól

 

Rosbergék tervezik a visszatérést, viszont már csak egy Audi maradt náluk, a másikat eladták a nyáron. Október elején a meglévő egyetlen autóval Gore tesztelt még októberben, de erre azt mondták csak a szponzoraiknak tettek eleget.

Azt pletykálják, hogy BMW-s alakulat lennének, mert a Project1 csapattal szakítani fognak. 

 

Míg a már említett Project 1, hozhat egy brit márkát, ami a Mclaren lehet (és nem az Aston) és vele együtt jöhet Marvin Kirchhoffer is. 

Project1 és BMW szakítás valós lehet, mert Wittmann is keményen odaszólt a csapatnak és jobb feltételeket akar. 

 

Engstler mindkét Audiját árulja (230 ezer euró + áfa). "Nagy" marketinges az öreg, mert azzal kezdi, hogy már eleve használtan vették, így ha sikerülne is Audis csapatként folytatni akkor újabb gépet vesznek, de amit árulnak az is jó, de aki akarja megveheti. Mivel a fia fentebb írtam közeledett a Mercedeshez, lehet velük folytatják, de az sem kizárt hogy Ferrarival, mivel vannak onnan is kapcsolatai, mivel Franz a Ferrari Challenge-ben versenyez. De az sem kizárt, hogy végül a fia Luca külön folytatja a Mercivel, míg az apja marad Audinál. 2022-ben már vezetett más csapatnál úgyis.