fejes.i Creative Commons License 2023.11.17 0 0 225579

Mint valóságos gép építője írom, hátha eléggé tanulságos lesz másnak.

Szóval választottam egy szerkezetet, ami tetszett (lehet vele emelni a lapot és dönteni is kb 47 fokig). Nem biztos, hogy legjobb megoldást választottam, de később már benne ültem ebben a hintában, túl sok volt a beleölt pénz és energia.

Mindenképp min. 300as korongot akartam, mert el szerettem volna érni a valós 10 cm-es vágás magasságot (ez sikerült, csak min. 315-ös koronggal)

Ezzel együtt, minél nagyobb a korong, annál inkább nem fér be a hasítóék, aminek ugye szintén emelkednie és dőlnie kell.

Úgy gondoltam, mindenképp vasból legyen a váz, mert mégiscsak az az  igazi. Hát, feldönteni nem lehet, de meggyőződésem, hogy rétegelt lemezből gyorsabban, jobbat lehetett volna készíteni (pl. ha lett volna egy jó körfűrészem, amivel leszabom...).

A történet vége felé, már benne volt sok-sok nap munka, mire úgy működött, mint szerettem volna.

Benne van egy kis esély a hasítóékre, de ez már sosem készült el. Vagyis min. 5 éve anélkül használom (nem vagyok rá büszke, az előző, sokkal rosszabb fűrészemen volt, de annak csak emelni lehetett a lapját, dönteni nem. A hasítóéket kivenni tudtam, volt több méret.)

Vagyis azóta nem volt idő-energia. Igaz, nem napi-heti szinten volt használatban a gép, de ez akkor is fontos lett volna.

 

 

Előzmény: Amadeus214 (225566)