questt Creative Commons License 2023.11.17 0 0 14

2023. november. 17. 17:25 Kult

 

Krúbi: „Amíg Orbán ki nem öregszik a politikából, addig ő marad a mi új Kádárunk”

zene

 

Pénteken jelent meg Krúbi harmadik albuma, ennek apropóján adott interjút többek közt a politikai indíttatásairól, az öregedő magyar sztárokról és az új popzenei nemzedékről.

A III. Krúbi című album – ahogy azt a rappertől megszoktuk - többek között ironikusan és kiábrándultan erősen politikus dalokat tartalmaz. Mint a Recordernek adott interjúban fogalmaz, a 2022-es választások után megváltozott a politikához való viszonya.

 

„Előtte is kiábrándult voltam, de akkor még tudtam átmenetiként tekinteni a magyar politikai klímára, aminek jön majd helyére valami, ami vagy jobb lesz, vagy rosszabb. 22-ben viszont az a lesújtó, és egyben megnyugtató érzés tört rám, hogy ez a rendszer konstans. Az ellenzéki összefogás halálpontosan ugyanakkora kudarcot vallott, mint előtte bármi más, pedig már a Fidesztől függetlenül se lehetett érte lelkesedni.

Elkezdtem azt érezni, hogy amíg Orbán ki nem öregszik a politikából, addig ő marad a mi új Kádárunk – 3-4 ciklusig még biztosan.

A választások óta azt érzem, hogy ez ugyanolyan állóvíz, mint a szocializmus volt, és a rendszerváltás rövid ideig tartó illúziója után csupán annyi történt, hogy az előző Nagy Testvért lecseréltük Orbánra ” – mondta.