bautest Creative Commons License 2023.11.16 0 0 103137

"Szoval akkor ne legyenek almatlan ejszakaim :)? "

 

Szerintem nem kell aggódnod, ha tényleg csak 20/25 arányban csökkent a cementarány, az nem tragikus és lehet nincs is összefüggésben azzal, hogy le lehet seperni a tetejét, mivel az megfelelően, sőt túlcementezett betonnál is előfordul, ha feljön a tetejére a víz.

Viszont a lehető leghamarabb le kell kezelned, hogy ne porladjon tovább a teteje, elméletileg várnod kellene, hogy teljesen kiszáradjon, de ha járkáltok rajta és folyamatosan "kopik" a teteje, akkor inkább hozd előrébb a javítást. Ha már két hetes, ilyen őszi időben azért adj még neki egy hetet, de többet már lehet felesleges. (Nedvesség teszt: egy 20cmx20cm-es fóliadarabot ragassz le és meglátod mennyire párásodik be)

Szerintem mélyalapozó (pl Mapei Primer G), egy tapadóhíd (Ceresit CT19 vagy Mapei Ecoprim vagy bármi hasonló) és mehet az aljzatkiegyenlítő. A Prosfas biztosan a legjobb megoldás lenne, de a 1500-2000 HUF/m2 árával felesleges lenne és még utána is kellene aljzatkiegyenlítés, ami előtt úgyis kell alapozás/tapadóhíd. Az aljzatkiegyenlítést azért nem tudod és ne is akard kikerülni, mert laminált parketta alatt az a tuti, főleg hogy már itt-ott kiseperted/kigödrözted az aljzatbeton.

Előzmény: LeszLee (103135)