kamfor69nekannyi Creative Commons License 2023.11.12 0 0 47146

"nehéz elképzelnem, hogy mennyi lehet az a bérleti díj, ami pusztán a felárával magába tud foglalni havi átlag 150.000 Ft-nyi gázszámlát"

Ez az aktuális felhozatal a környező utcákban: https://ingatlan.com/lista/kiado+haz+200-m2-felett+ii-a-kerulet-budaliget ... na ennél nem egy gázszámlányival olcsóbban béreljük ezt a házat.
Egy ismerős pár hónappal utánunk keresett a környéken a miénkhez hasonló kiadó házat. Talált is, ki is bérelte, a mi bérleti díjunk másfélszereséért. Ez van.

 

"ilyen paraméterek mellett miért nem jön szóba saját tulajdon"

Mert pl. ez a ház, amit bérlünk, mai áron 55 millió induló, majd 20 évig havi 1,6 millió törlesztő lenne, ha megvenni akarnám. Hát akarnám én, csak most épp nem tudom :D

 

" normális esetben először csökkentjük az energiaigényt és majd szigorúan csak ezután erre a csökkentett energiaigényre tervezünk fútési technológiát."

Pont ezen vagyok. Számításaim szerint a gázbojler villanyra cserélése, meg egy korszerű fűtő klíma a nappaliba értelmes használat mellett akár felezheti éves szinten a gáz+áram együttes árát, még akkor is, ha sima lakossági árammal számolom a plusz villanyfogyasztást.

De első körben azt akarom megnézni, hogy önmagában a radiátoros gázfűtés fogyasztása mennyire szorítható le nem túl nagy beruházással, mert más házát nem én fogom leszigetelni.

Előzmény: Keeper83 (47144)