„Apa, apa, tíz embert megöltem a puszta kezemmel! A fiad egy hős!” – sokkoló filmet vetített le az izraeli nagykövetség
A 42 perc tömény borzalom mellbevágó, felfoghatatlan jelenetek sorozata, az október 7-i támadás kezdetétől – ahogyan a Hamász fegyveresei áttörnek a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó kerítésen – a települések, kibucok és a Nova Festival megtámadásáig. A terroristák összesen 1100 civilt – nőket és gyerekeket, olykor egész családokat – mészároltak le, 300 katonát öltek meg. (Harminc települést támadtak meg, köztük Kfar Azában szedték a legtöbb áldozatot, helyszíni riportunkat itt olvashatja, videónkat itt láthatja.)
A felvételek nagy részét maguk a palesztin terroristák készítették, go próval vagy mobiltelefonnal. Emellett az áldozatok felvételei, autók fedélzeti kamerái, térfigyelő kamerák adják ki a több mint száz órából összeválogatott anyagot, amelyek minden pillanata túl van a józan ésszel felfoghatóság határán. Utakon autóikban megölt családok, menekülő fiatalok a fesztiválon, akiket örömujjongással kísérve lőnek le a terroristák, összeégett holttestek, félholtra verten megcsonkított áldozatok.
„Apa, apa, tíz embert megöltem a puszta kezemmel! A fiad egy hős! Egy zsidó nő telefonjáról hívlak, megöltem őt és a férjét is... Szólj anyának is! Anya, anya, a fiad egy hős, öltem, öltem, öltem!” – a fegyveres szavait apja isteni áldással hagyja jóvá.