Garashan Creative Commons License 2023.11.10 0 0 37696

Szeretem a kihívásokat!

Ha gondolod és pontosítunk, hogy mit is szeretnétek pontosan, akkor Excelben megpróbálom megoldani a problémátokat.

Van gyakorlatilag kész makróm, amivel Access adatbázist tudok manipulálnia. Kiolvasni, hozzáírni.
Ha megbeszéljük, hogy pontosan mihez, milyen adatokat szeretnétek elmenteni kereshetően, akkor nem olyan nagyon bonyolult a dolog. A lényeg, hogy jól legyen felépítve az adatbázis szerkezete.

 

Ha jól értem, akkor egy gyűlésnél több bejegyzés is születik. Mindegyik kap egy az adott gyűlésre jellemző címkét.

Úgymond a fő bejegyzés kb. a mikor, hol és kik voltak jelen valamint a napirendi pontok felsorolásából áll.

Utána napirendi pontonként külön bejegyzések jönnek. Ez már két címkét kap. Az egyik a gyűlés címkéje, a másik az adott napirendi pontra jellemző címke.

Ezzel le is zártuk úgymond az első körös adatrögzítést.

Majd pl. amikor jön egy e-mail Józsi bácsitól az elektromos kapu javításával kapcsolatban, akkor az rögzítésre kerül a saját címkéjével. Ami már létezik, mert a gyűlésen szó volt róla, hogy meg kell javítani.

A címkékre tudunk szűrni adatbázisban, mert akkor azok egyediek lennének. A szűrés eredményeit pedig ki tudjuk írni egy sima TXT fájlba. Így ha a közgyűlés "jegyzőkönyve" kell, akkor a gyűlés címkéjére keresünk rá és akkor gyakorlatilag a bevezetőt és a napi rendi pontokat is kiírná a fájlba. De ha az elektromos kapu javításának a folyamata érdekes számunkra, akkor annak a címkéjére keresünk rá. Ekkor csak a közgyűlés adott napirendi pontja kerülne a fájlba írásra, ahol erről volt szó, valamint Józsi bácsi árajánlata. Ha pedig már kivitelezésre is került és ez rögzítésre is került az adatbázisban, akkor természetesen az is bele lenne írva. Utána azt a fájlt ki tudnátok nyomtatni.

Az egyszerűség jegyében csak szövegszerű tartalmakat tudna kezelni. Amennyiben fontos lenne, hogy pl. képeket is tudjon kezelni, akkor lehet, hogy az is megoldható, de az már bonyolítja a helyzetet, mert akkor már nem elég sima txt fájlba kiírni a keresés eredményeit.

Előzmény: Tutti a Frutti (37692)