Babetta anyo Creative Commons License 2023.11.06 0 0 113216


https://24.hu/elet-stilus/2023/11/05/wekerletelep-budapest-kos-karoly-ter-baratok-kozt-riport/

 

 BK es Wekerle, de emlegetik a Szomszedokat is:

 

 "Míg a nagy elődnek számító Szomszédok jeleneteit valódi helyszíneken forgatták, addig a Barátok közt epizódjait javarészt stúdióban rögzítették.

Márton István rendező azt mondja, azért, mert a folyamatos, egésznapos forgatások nem oldhatók meg másképp. Míg a Szomszédokból kéthetente került adásba egy félórás epizód, addig a Barátok köztből hetente ötször ment le ugyanennyi.

Észrevette már, hogy a Barátok köztben sosem esik az eső? Nem véletlen.

A napi vetítés iszonyatosan feszes munkatempót követelt meg a készítőktől, az eső pedig megbonyolítja a munkát: eláztatja a színészek frizuráját, sminkjét, jelmezét, ráadásul olyasmikre is oda kell figyelni, hogy amennyiben egy szereplő az egyik jelenetben esőben látszik, furán veszi ki magát, ha a következő jelenetben – amit bár napokkal később is forgathattak, a képernyőn a következő másodpercben látszik – teljesen száraz ruhában lép be a lakásba.

Márton szerint éppen ezért nem forgattak soha esőben külső jeleneteket. Mivel a sorozat Budapesten játszódik, a sorozatbeli időjárásnak igazodnia kellett a valósághoz: ha például nagy hó volt, azt vagy imitálták valahogy, vagy utaltak arra, hogy Magdi anyus és Vili bácsi már eltakarították az udvaron."

 

Luzerek. De komolyan, kit erdekelt a Szomszedokban, h vizes lett-e a feje? Ott az sem volt baj, ha a civil neven hivtak vagy epp siman atkereszteltek a szereplot. Vagy, ha egyik adasrol a masikra hirtelen mashol lottek meg Janost, ezert mas testresze van bekotve....
Mi, az, h igazodni a valosaghoz? Majd a valosag igazodik a forgatokonyvhoz! Hat siman lehet csutortokon, lepcsohazban lagzit ulni, kiallitas nelkul vilaghires keramikusmuvesznek lenni, hat mellekallassal is ehezni, ugyanakkor taxizni mindenhova.