ggabor1012 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 7908

Ahogy mondtam, ez csak az én megérzésem.

Ha szimplán logikailag és az eredmények, statisztikák alapján nézném a dolgot, akkor teljesen igazat adnék Neked: ha Teru mondjuk az év végén bemondja az unalmast, akkor a jelenlegi felhozatal mellett az lenne a sporthoz méltó, hogy azt mondják, hogy "emberek, akármennyire szeretnénk, a mai káderben nem látunk a Yokozuna-rangra méltó harcos, ezért most nem nevezünk senkit ki - reméljük előbb-utóbb valaki kiemelkedik annyira, hogy kiérdemelje ezt a rangot, melyet nem szeretnénk leértékelni".

Számomra (és nyilván még sok más szurkoló számára) ez így lenne illő / méltó a szumó szelleméhez - de valahogy az az érzésem, hogy a mai kommersz világban ez nem így fog működni. Mert ugye a Yokozuna egy olyan húzónév ebben a sportban, mint mondjuk a F1-ben egy többszörös világbajnok, a teniszben egy GS-győztes: sokan elsősorban rájuk kíváncsiak, nélkülük valahogy hiányzik a "só" a levesből, nem olyan érdekes az egész. A japán nacionalizmusnak meg nyilván eléggé fáj, hogy a mongolok már Asashoryu megjelenése óta átvették a szumóban a vezető szerepet és nem igazán voltak képesek az utóbbi 20 évben méltó japán Yokozunát felmutatni.

A fentiek mondatják velem azt, hogy ha szabálykönyvileg megoldható, akkor bizony Taka-t fel fogják nyomni Yokozunának - még ha mindannyian tudjuk is, hogy erre ő nincs igazából predesztinálva (finom voltam).

Előzmény: dave_dömper (7907)