ha7vc Creative Commons License 2023.10.30 0 2 61303

Szóval, hátha valakit érdekel.

Ez az RT-ben is megjelrent kapcsolási rajz, egy továbbfejlesztett, úm. MICROVO II rajza. Itt látható, hogy ohm-méréskor egy kapcsolót át kell kapcsolni. Nos ez az eredeti műszerben nincs, hanem a piros műszerzsinór bedugása hozta létre ezt a kontaktust. Ui., ha nem így lett volna, akkor az elem behelyezésekor azonnal végállásba lendülne a Deprez mutatója. 

Ez sajnos így volt abban a műszerben is, amelyet én vallatóra fogtam.

Szétszedés után természetesen egyből láttam, hogy ennek a cuccnak a belseje úgy össze-vissza van kötözgetve, hogy ember legyen a talpán, aki kibogozza. Szerencsére az eredeti műszerellenállások érintetlenül megvoltak, így viszonylag könnyen ment a javítás. 

Nem tudom, hogy mi történhetett az eredeti készülékkel, hisz még az egyik Ge dióda is szakadt volt.

Az a helyzet, hogy én valóban nosztalgiából vásároltam az idei BURABU-n ezt a cuccot, egy olyasvalakitől, akit nem néztem nepperféregnek.

Megesküdött, hogy ez egy tökéletesen működő darab, csak nincs benne elem, ezért nem tudjuk ellenőrízni legalább az ohmmérő részét.

Hittem neki, nem kellett volna. 

Mindegy. Most én ezt megjavítottam, és immár valóban használható, és az akkori kor igényei szerinti pontossága is megvan.

 

Vy73! Laci.

Előzmény: schlumberger (61294)