pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.23 -1 1 59

Elődeik leverték az 56-os forradalmat – A baloldalnak semmi joga nincs ünnepelni, emlékezni október 23-án

 

 

 

Kövér László, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének Ifjúságkutató csoportjában Tudományos segédmunkatárs.

 

KÖVÉR JÓZSEF:  Ez nem ilyen egyszerű. Édesanyám családja vallásosabb volt, mint az apai ág. Anyai nagybátyám tehát nem elvből, hanem - mivel munkanélküliként nem tudott másként megélni - zsoldosként szegődött a Vörös Hadsereghez.

 

 

KOVER LASZLO "Apai nagyapám és nagyanyám szociáldemokrata érzelműek voltak. Nagyapámnak a szociáldemokrata párt pápai szervezetének a Bethlen-Peyer paktumot követő megszervezésétől jogfolytonos volt a párttagsága haláláig, 1989-ig, szemben nagymamámmal, akit az 1948-as pártegyesülést megelőző tagrevízióval, mint "klerikális elhajlót" kiraktak a pártból. Az ilyen gyökereimet nemcsak nem szégyellem, de büszke is vagyok rájuk. A szociáldemokráciához nekem sokkal több közöm van, mint Gyurcsány Ferencnek"

 


Előzmény: Modad (57)